Güvenli İnternet Günü - 7 Şubat 2017

Bizi Takip Edin:

Çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 2004 yılından bu yana dünyada 100'den fazla ülkede Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kutlanmaktadır. Bu etkinlikler genel olarak her yıl Şubat ayının 2. haftasına denk gelen Salı günü kutlanmaktadır.

 

Türkiye'de ilk defa 2010 yılında, AB Güvenli İnternet Programı kapsamında desteklenen  “Güvenli İnternet Günü (GİG)” kutlamaları Kurmumuz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonunda başlamış, alanında uzman ulusal ve uluslararası katılımcılar bir araya gelerek internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusundaki etkinlikler  (çalıştay, sempozyum vs.) ile kamuoyu oluşmuştur. Bu etkinlikler sonraki yıllarda da devam ettrilmiş ve en son 9 Şubat 2016 yılında İstanbul'da çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

 

2017 yılındaki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye'de 7 Şubat 2017 tarihinde kutlandı. Bu kapsamda, bu yıl “Değişimi Başlat: Daha İyi Bir İnternet İçin Birlik Olalım!” teması ile çıkılan yolda  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinasyonunda “BTK Güvenli İnternet Merkezi Lansmanı ve Güvenli İnternet Günü Kutlamaları” etkinliği 7 Şubat 2017 tarihinde Ankara'da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda gerçekleştirildi.

 

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Dünya Güvenli İnternet Günü Konuşması

 

Ahmet Arslan - BTK "Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı'na" Katıldı

Sayfa yükleniyor...

Toast Alert...